Наслов:

ТРИДНЕВЕН ПРАЗНИК СО УМЕТНИЦИТЕ ОД ПОЛСКА


Издадено на: 05.06.1977
Автор: Татјана Петковска, Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 10907 | Страна: 11

Програма:
Опера „Орфеј“ од Клаудио Монтеверди
Учесници:
солисти од Полска: Феликс Галецки, Делфина Амброзјак, Христина Рорбах, Томаш Фитас, Јан Кунерт; диригент: Богуслав Мадеј

Клучни зборови:
1977 Богуслав Мадеј Делфина Амброзјак Јан Кунерт Клаудио Монтеверди Милан Фирфов Орфеј Татјана Петковска Томаш Фитас Феликс Галецки Христина Рорбах

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат