Наслов:

ВО ТВОРЕЧКО РАСПОЛОЖЕНИЕ


Издадено на: 02.06.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 10904 | Страна: 9

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Романија: Николае Хералеа, Марина Миреа, Флорин Дијаконеску; диригент: Паул Попеску; останати солисти: Анастазија Низамова-Мухиќ и Георги Божиков.

Клучни зборови:
1977 Анастазија Низамова-Мухиќ Георги Божиков Јане Коџабашија Мајски оперски вечери Марина Миреа Николае Хералеа Паул Попеску Риголето Флорин Дијаконеску Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат