Наслов:

ШАРМАНТНО, ОДМЕРЕНО И ПОВЕЌЕ ОД ТОА


Издадено на: 27.05.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 10898 | Страна: 11

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
гости од Сараевската опера: Радмила Тодоровска, Сеад Буљубашиќ, Борислав Александров; диригент: Теодор Романиќ

Клучни зборови:
1977 Борислав Александро Јане Коџабашија Радмила Тодоровска Сеад Буљубашиќ Теодор Романиќ Тоска Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат