Наслов:

МЛАДОСТ И НОВИНИ НА КОНЦЕРТНИТЕ ПОДИУМИ


Издадено на: 27.05.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10898 | Страна: 11

Програма:
Арии од оперите на Глук (Орфеј), Верди (Бал под маски, Риголето, Аида), Моцарт (Свадбата на Фигаро), Бизе (Кармен) и Пучини (Боеми). Структура 9 од Сотир Голабовски, Ептамерон делта од Драгослав Ортаков, Црвени цветови од Ристо Аврамовски, Варијации од Михајло Николовски и Ламенто од Алојз Среботњак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Бахрија Струјиќ, Паша Гацкиќ, Ивона Бољковац, Душанка Симоновиќ, Мира Тасеска, Марија Муратовска, Гордана Илиќ, Мирела Катаринчиќ. Ансамбл за современа музика „Света Софија“; диригент: Тома Прошев

Клучни зборови:
1977 Аида Алојз Среботњак Ансамбл за современа музика Света Софија Бал под маски Бахрија Струјиќ Бизе Боеми Варијации Верди Глук Гордана Илиќ Драгослав Ортаков Душанка Симоновиќ Ептамерон делта Ивона Бољковац Кармен Ламенто Мајски оперски вечери Македонска филхармонија Марија Муратовска Мира Тасеска Мирела Катаринчиќ Михајло Николовски Моцарт Орфеј Паша Гацкиќ Пучини Риголето Ристо Аврамовски Свадбата на Фигаро Сотир Голабовски Структура 9 Тома Прошев Фимчо Муратовски Црвени цветови

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат