Наслов:

ВИСОКОКВАЛИТЕТНА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 26.05.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4330 | Страна: 11

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од операта во Букурешт: Николае Херлеа, Марина Миреа, Флорин Дијаконеску; диригент: Паул Попеску, Романија; останати солисти: Георги Божиков, Анастазија Низамова-Мухиќ

Клучни зборови:
1977 Анастазија Низамова-Мухиќ Георги Божиков Мајски оперски вечери Марина Миреа Николае Херлеа Паул Попеску Радмила Варналиева Риголето Флорин Дијаконеску Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат