Наслов:

ДОБРОДОЈДЕНИ ГОСТИ


Издадено на: 25.05.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4328 | Страна: 11

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Анкарската опера: Ишик Курт, Пекинг Киргиз, Сеит Ахмет Јилдиз; диригент: Томислав Шопов

Клучни зборови:
1977 Владо Чучков Ишик Курт Мајски оперски вечери Пекинг Киргиз Сеит Ахмет Јилдиз Томислав Шопов Травијата Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат