Наслов:

ПО АНЕМИЧНИОТ ПОЧЕТОК-РАЗВЕДРУВАЊЕ


Издадено на: 22.05.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 10893 | Страна: 12

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Димитри Мариновски, Стојан Стојанов, Ана Липша-Тофовиќ; диригент: Александар Лековски гости од Љубљанската опера: Иван Санцин, Синтија Бакиќ, Стане Коритник, Рајко Коритник, Божена Главак; диригент: Цветко Цирил

Клучни зборови:
1977 Александар Лековски Ана Липша Тофовиќ Божена Главак Димитри Мариновски Жорж Бизе Иван Санцин Јане Коџабашија Кармен Мајски оперски вечери Рајко Коритник Синтија Бакиќ Стане Коритник Стојан Стојанов Трубадур Цветко Цирил Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат