Наслов:

ДОБРО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО


Објавено на: 21.05.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4326 | Страна: 11

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Сараевската опера: Радмила Тодоровска, Борис Александров, Сеад Буљубашиќ; диригент: Теодор Романиќ
Забелешка:
21,22.05.1977

Клучни зборови:
Борис Александров Владо Чучков Тоска Џакомо Пучини Теодор Романиќ Мајски оперски вечери Радмила Тодоровска Сеад Буљубашиќ 1977

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат