Наслов:

НЕЗАДОВОЛЕН КРИТЕРИУМ НА КОЛЕКТИВНА УИГРАНОСТ


Издадено на: 20.05.1977
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 10891 | Страна: 11

Програма:
Опера „Љубовен напиток“ од Гаетано Доницети
Учесници:
гости од Софиската опера: Благовеста Карнобатлова, Никола Василев, Павел Герџиков, Нели Бошкова; диригент: Борис Хинчев

Клучни зборови:
1977 Благовеста Карнобатлова Борис Хинчев Гаетано Доницети Љубовен напиток Милан Фирфов Нели Бошкова Никола Василев Павел Герџиков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат