Наслов:

ИНСИСТИРАЊЕ НА ВИРТУОЗНОСТ


Издадено на: 18.05.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4323 | Страна: 15

Програма:
Опера „Љубовен напиток“ од Гаетано Доницети
Учесници:
солисти од Софиската опера: Никола Василев, Благовеста Карнобатлова, Павел Герџиков, Павел Куршумов, Нели Бошкова; диригент: Борис Хинчев

Клучни зборови:
1977 Благовеста Карнобатлова Борис Хинчев Владо Чучков Гаетано Доницети Љубовен напиток Мајски оперски вечери Нели Бошкова Никола Василев Павел Герџиков Павел Куршумов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат