Наслов:

ДОПАДЛИВО И КОРЕКТНО


Издадено на: 18.05.1977
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 10889 | Страна: 10

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
гости од Новосадската опера: Франц Пухар, Гордана Којадиновиќ, Војислав Куцуловиќ, Рудолф Немет, Светозар Дракулиќ, Јелена Јечменица; диригент: Имре Топлак; останати солисти: Драган Шојлев и Спирос Куфејанакис.

Клучни зборови:
1977 Војислав Куцуловиќ Гордана Којадиновиќ Драган Шојлев Имре Топлак Јелена Јечменица Мајски оперски вечери Милан Фирфов Рудолф Немет Светозар Дракулиќ Севилскиот берберин Спирос Куфејанакис Франц Пухар Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат