Наслов:

ОЧЕКУВАНО СОЛИДНО


Издадено на: 17.05.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4322 | Страна: 13

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Љубљанската опера: Синтија Бакиќ, Божена Главак, Стане Коритник, Рајко Коритник, Иван Санцин; диригент: Цветко Цирил

Клучни зборови:
1977 Божена Главак Владо Чучков Иван Санцин Мајски оперски вечери Рајко Коритник Синтија Бакиќ Стане Коритник Трубадур Цветко Цирил Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат