Наслов:

МЛАДИ КОИ ВЕТУВААТ


Издадено на: 15.05.1977
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 10886 | Страна: 10

Програма:
Концерт за виолина во a-moll од Јаншинов, Варијации за пијано од Гарлов, Рондо за контрабас од Андерсен, Концерт за кларинет во f-moll (3ти став) од Карл Марија фон Вебер, арија од операта „Џани Скики“ од Џакомо Пучини и соло-песната „О, врел жар мој“ од Кристоф Вилибалд Глук, Концерт за виолончело во F-dur (1ви став) од Бревал, Свита „Дојранка“ од Трајко Прокопиев, Импромпти во As-dur од Франц Шуберт, Концерт за виолина во d-moll од Вјењавски, Валс во cis-moll, Концерт за виолина во g-moll од Макс Брух
Учесници:
учесници: Станка Докузова - виолина, Марјана Влаисављевиќ - пијано, Благој Маротов - контрабас, Гоце Алексоски - кларинет, Билјана Јовановска - сопран, Синиша Јовановиќ - виолончело, Лилјана Груевска - флејта, Жаклина Кировска - пијано, Хуана Влаисављевиќ - виолина, Елена Мисиркова - пијано, Јасенка Томиќ - виолина; пијано придружба: Јуриј Тростјански, Марија Докузова, Весна Петрушевска и Јагода Треневска Наумова.

Клучни зборови:
1977 Андерсен Билјана Јовановска Благој Маротов Бревал Валс во cis-moll Варијации за пијано Весна Петрушевска Вјењавски врел жар мој Гарлов Гоце Алексоски Елена Мисиркова Жаклина Кировска Импромпти во As-dur Јагода Треневска-Наумова Јаншинов Јасенка Томиќ Јуриј Тростјански Карл Марија фон Вебер Концерт за виолина во a-moll Концерт за виолина во d-moll Концерт за виолина во g-moll Концерт за виолончело во F-dur Концерт за кларинет во f-moll Кристоф Вилибалд Глук Лилјана Груевска Макс Брух Марија Докузова Марјана Влаисављевиќ Милан Фирфов Музичко училиште во Скопје О Рондо за контрабас Свита Дојранка Синиша Јовановиќ Станка Докузова Трајко Прокопиев Франц Шуберт Хуана Влаисављевиќ Џакомо Пучини Џани Скики

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат