Наслов:

СКРОМНО, НО ДОПАДЛИВО


Издадено на: 14.05.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4320 | Страна: 11

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
солисти од Нови Сад: Гордана Којадиновиќ, Франц Пухар, Воислав Куцуловиќ, Рудолф Немет, Светозар Дракулиќ, Јелена Јечменица; диригент: Имре Топлак
Забелешка:
14,15.05.1977

Клучни зборови:
1977 Владо Чучков Воислав Куцуловиќ Гордана Којадиновиќ Имре Топлак Јелена Јечменица Мајски оперски вечери Рудолф Немет Светозар Дракулиќ Севилскиот берберин Франц Пухар Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат