Наслов:

ВИРТУОЗНО И ЕЛЕГАНТНО


Издадено на: 13.05.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 10884 | Страна: 11

Програма:
Соната во D-dur КВ 381 од Волфганг Амадеус Моцарт, Мала суита од Клод Дебиси, дело од Франц Шуберт
Учесници:
Љупка Хаџи Георгиева - пијано; Евгениј Караљев - пијано

Клучни зборови:
1977 Волфганг Амадеус Моцарт Евгениј Караљев Јане Коџабашија Клод Дебиси Љупка Хаџи-Георгиева Мала суита Соната во D-dur КВ 381 Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат