Наслов:

НОВА СРЕДБА СО „ПЕСНА НАД ПЕСНИТЕ“.


Издадено на: 08.05.1977
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 10879 | Страна: 11

Програма:
Балет „Песна над песните“ од Тома Прошев
Учесници:
солисти: Тони Баталаков, Јагода Сланева, Александар Хаџиманов, Виолета Бајрами, Лилјана Илиева, Екрем Хусеин, Ана Хусеинова; диригент: Александар Лековски; вокални солисти: Лидија Митровска и Вукан Диневски.

Клучни зборови:
1977 Александар Лековски Александар Хаџиманов Ана Хусеинова Виолета Бајрами Вукан Диневски Екрем Хусеин Јагода Сланева Лидија Митровска Лилјана Илиева Песна над песните Татјана Петковска Тома Прошев Тони Баталаков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат