Наслов:

КВАЛИТЕТНА ПРОГРАМА-НЕСООДВЕТНА ПУБЛИКА И ПОСЕТА


Издадено на: 29.04.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10872 | Страна: 11

Програма:
Суита за оркестар „Приказни за мојата мајка гуска“ од Морис Равел, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетовен и Симфонија бр. 4 од Јоханес Брамс. Темпера II од Тома Прошев, Концерт за хорна и гудачи од Урош Крек, Циклус за глас и гудачи „Записи“ од Михајло Николовски и Прелудиум, арија и финале од Милко Пелемен. Концерт за виолина и оркестар бр. 2 од Бела Барток и Симфонија бр. 4 во Es-dur од Антон Брукнер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Жан-Пјер Жакија, Франција; Јован Кулунџија - виолина, Србија Камерен оркестар на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Анастасија Низамова-Мухиќ - сопран; Михајло Докузов - хорна Симфониски оркестар на северно-германското радио Хамбург; диригент: Ханс Канотели; Рубен Гонзалес - виолина

Клучни зборови:
1977 Анастасија Низамова-Мухиќ Антон Брукнер арија и финале Бела Барток Жан-Пјер Жакија Јован Кулунџија Јоханес Брамс Камерен оркестар на РТС Концерт за виолина и оркестар бр. 2 Концерт за виолина и оркестар во D-dur Концерт за хорна и гудачи Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Милко Пелемен Михајло Докузов Михајло Николовски Морис Равел Олдржих Пипек Прелудиум Рубен Гонзалес Симфонија бр. 4 Симфонија бр. 4 во Es-dur Симфониски оркестар на северно-германското радио Хамбург Сотир Голабовски Суита за оркестар Приказни за мојата мајка гуска Темпера II Тома Прошев Урош Крек Ханс Канотели Циклус за глас и гудачи Записи

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат