Наслов:

ИМПРЕСИВНО-ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ


Издадено на: 29.04.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 10872 | Страна: 11

Програма:
Серенада за голем оркестар од Зигфрид Магус, Концерт за кларинет и оркестар од Анри Томази и Симфонија бр. 9 во e-moll од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ханс Дитер Баум; Борис Танасков - кларинет

Клучни зборови:
1977 Анри Томази Антонин Дворжак Борис Танасков Зигфрид Магус Јане Коџабашија Концерт за кларинет и оркестар Македонска филхармонија Серенада за голем оркестар Симфонија бр. 9 во e-moll Ханс Дитер Баум

Оригинален извадок: