Наслов:

СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ


Издадено на: 26.04.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4305 | Страна: 11

Програма:
Пет обредни танци од Жоливе, Соната оп. 90 во e-moll од Бетовен, Голема суита од Абсил и Симфониски етиди од Шуман.
Учесници:
Иво Погорелиќ - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1977 Абсил Бетовен Владо Чучков Голема суита Жоливе Иво Погорелиќ Пет обредни танци Симфониски етиди Соната оп. 90 во e-moll Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат