Наслов:

НИШТО БЕЗ ШОСТАКОВИЧ


Издадено на: 29.03.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4281 | Страна: 13

Програма:
Соната за виолончело и пијано во d-moll оп. 40 од Дмитриј Шостакович, Соната „Арпеџоне“ од Франц Шуберт, Соната од Јохан Штраус, Полонеза од Антонин Дворжак.
Учесници:
Хајнрих Клуг - виолончело, Германија; Херберт Шпиценбергер - пијано, Германија

Клучни зборови:
1977 Антонин Дворжак Владо Чучков Дмитриј Шостакович Јохан Штраус Полонеза Соната Соната Арпеџоне Соната за виолончело и пијано во d-moll оп. 40 Франц Шуберт Хајнрих Клуг Херберт Шпиценбергер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат