Наслов:

ОДМЕРЕНО И ВОЗДРЖАНО


Издадено на: 25.03.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10835 | Страна: 10

Програма:
Соната „Арпегионе“ од Франц Шуберт, Соната во F-dur оп. 6 од Јохан Штраус, Соната во d-moll оп. 40 од Дмитри Шостакович и Полонеза во A-dur од Антонин Дворжак.
Учесници:
Хајнрих Клуг - виолончело, Германија; Херберт Спитзенберкер - пијано, Германија

Клучни зборови:
1977 Антонин Дворжак Димитрије Бужаровски Дмитри Шостакович Јохан Штраус Полонеза во A-dur Соната Арпегионе Соната во d-moll оп. 40 Соната во F-dur оп. 6 Франц Шуберт Хајнрих Клуг Херберт Спитзенберкер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат