Наслов:

ДВАЈЦА СОЛИСТИ – ДВЕ НИВОА


Објавено на: 11.03.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10821 | Страна: 10

Програма:
Сонати од Телеман и Давид, Скерцо од Јоханес Брамс, Поема од Шосон и Циганка од Морис Равел.
Учесници:
Дрнда Беќир - флејта, БиХ; Фарук Сијариќ - виолина, БиХ; Изолда Амброжиќ - пијано, БиХ

Клучни зборови:
Соната Поема Шосон Телеман 1977 Дрнда Беќир Фарук Сијариќ Јоханес Брамс Изолда Амброжиќ Морис Равел Давид Димитрије Бужаровски Циганка Скерцо

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат