Наслов:

ХАРМОНИЧНА СИНТЕЗА МЕЃУ КУЛТУРАТА И ИНСТИКТОТ


Издадено на: 06.03.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 1081 | Страна: 10

Програма:
Увертира-фантазија „Ромео и Јулија“, Суита од балетот „Оревокршачка“ и Концерт за пијано и оркестар во b-moll оп. 23 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Владимир Крпан - пијано

Клучни зборови:
1977 Владимир Крпан Концерт за пијано и оркестар во b-moll оп. 23 Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Сотир Голабовски Суита од балетот Оревокршачка Увертира-фантазија Ромео и Јулија Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: