Наслов:

ИМЕ ШТО ВЕТУВА


Издадено на: 25.02.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10809 | Страна: 11

Програма:
Дела од Јохан Себастијан Бах, Лудвиг ван Бетовен, Соната оп. 120 од Франц Шуберт, Етиди од Фредерик Шопен и Клод Дебиси, „Парче“ низ „Статико динамико“ од Дубравко Детони.
Учесници:
Тодор Светиев - пијано

Клучни зборови:
1977 Димитрије Бужаровски Дубравко Детони етиди Јохан Себастијан Бах Клод Дебиси Лудвиг ван Бетовен Парче Соната оп. 120 Статико динамико Тодор Светиев Франц Шуберт Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат