Наслов:

СОВРЕМЕНА ЕМОЦИОНАЛНОСТ


Објавено на: 13.02.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10797 | Страна: 10

Програма:
Дивертименто бр. 3 во F-dur КВ 138 од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за кларинет и гудачи од Александар Обрадовиќ, Серенада за гудачи оп. 20 од Едвард Елгар, Илуминации за глас и гудачки оркестар оп. 18 од Бенџамин Бритн.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТ Скопје; диригент: Ванчо Чавдарски; Анастасија Димитрова - сопран; Миленко Стефановиќ - кларинет

Клучни зборови:
Александар Обрадовиќ Серенада за гудачи оп. 20 Волфганг Амадеус Моцарт Едвард Елгар Бенџамин Бритн Илуминации за глас и гудачки оркестар оп. 18 Сотир Голабовски Миленко Стефановиќ Анастасија Димитрова 1977 Камерен ансамбл на РТ Скопје Дивертименто бр. 3 во F-dur КВ 138 Концерт за кларинет и гудачи Ванчо Чавдарски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат