Наслов:

ЗНАЧАЕН МУЗИЧКИ НАСТАН


Издадено на: 05.02.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10789 | Страна: 5

Програма:
Кантата од Волфганг Амадеус Моцарт, Три соло песни од Јоханес Брамс, „Шарпланинска приспивна“ од Тодор Скаловски и оперски арии од Џакомо Пучини, Антонин Дворжак и Џузепе Верди. Концерт бр. 3 во G-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт оп. 77 во D-dur од Јоханес Брамс и Симфонија КВ 425 „Линц“ од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Радмила Смиљаниќ - сопран, Србија; Зора Михајловиќ - пијано Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Хенрик Шеринг - виолина, Мексико

Клучни зборови:
1977 Антонин Дворжак Ванчо Чавдарски Волфганг Амадеус Моцарт Димитрије Бужаровски Зора Михајловиќ Јоханес Брамс Кантата Концерт бр. 3 во G-dur Концерт оп. 77 во D-dur Линц Македонска филхармонија Радмила Смиљаниќ Симфонија КВ 425 Тодор Скаловски три соло песни Хенрик Шеринг Џакомо Пучини Џузепе Верди Шарпланинска приспивна

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат