Наслов:

УБАВА БАРОКНА ВЕЧЕР


Издадено на: 30.01.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10783 | Страна: 10

Програма:
Кончерто гросо во D-dur оп. 6 бр. 5 од Георг Фридрих Хендл, Концерт за виолина и гудачи во a-moll од Јохан Себастијан Бах, Суита бр. 2 од Хенри Персл, 3 арии од Стабат матер од Џовани Батиста Перголези, Арија од „Митрана“ од Франческо Роси и Три пиеси од Арканџело Корели.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТ Скопје; диригент: Олдржих Пипек; Марина Јашвили - виолина, СССР; Ана Липша-Тофовиќ - алт; Божидар Братоев - виолина; Билјана Гаврилска - виолина; Димче Стојановски - виолончело

Клучни зборови:
1977 3 арии Ана Липша Тофовиќ Арканџело Корели Билјана Гаврилска Божидар Братоев Георг Фридрих Хендл Димче Стојановски Јохан Себастијан Бах Камерен ансамбл на РТ Скопје Концерт за виолина и гудачи во a-moll Кончерто гросо во D-dur оп. 6 бр. 5 Марина Јашвили Митрана Олдржих Пипек Сотир Голабовски Стабат матер Суита бр. 2 Три пиеси Франческо Роси Хенри Персл Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат