Наслов:

СОЛИДНО-ПРОСЕЧЕН НАСТАП


Издадено на: 29.01.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4231 | Страна: 11

Програма:
Кончерто гросо во D-dur од Хендл, Три арии од „Стабат матер“ од Перголези и Концерт за виолина и гудачи во a-moll од Бах.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Ана Липша-Тофовиќ - сопран; Марија Јашвили - виолина, СССР
Забелешка:
29,30.01.1977

Клучни зборови:
1977 Ана Липша Тофовиќ Бах Владо Чучков Камерен оркестар на РТС Концерт за виолина и гудачи во a-moll Кончерто гросо во D-dur Марија Јашвили Олдржих Пипек Перголези Три арии од Стабат матер Хендл

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат