Наслов:

ЕДНОСТАВНО И ИСКРЕНО


Објавено на: 25.01.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10778 | Страна: 9

Програма:
Дела од Георг Фридрих Хендл, Волфганг Амадеус Моцарт, Јоханес Брамс, Џузепе Верди, Гаетано Доницети, Тодор Скаловски, Стеван Христиќ и др
Учесници:
Бранка Тодевска - сопран; Јагода Треневска-Наумова - пијано

Клучни зборови:
Џузепе Верди Димитрије Бужаровски Георг Фридрих Хендл Стеван Христиќ Бранка Тодевска 1977 Јагода Треневска-Наумова Тодор Скаловски Волфганг Амадеус Моцарт Јоханес Брамс Гаетано Доницети

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат