Наслов:

ОСВЕЖУВАЊЕ


Издадено на: 23.01.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10776 | Страна: 11

Програма:
Етида од Хенри Чиж, Концерт за виолина и оркестар оп. 64 во e-moll од Феликс Менделсон и Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тадеуш Хахај; Јован Колунџија - виолина

Клучни зборови:
1977 етида Јован Колунџија Концерт за виолина и оркестар оп. 64 во e-moll Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 4 Сотир Голабовски Тадеуш Хахај Феликс Менделсон Хенри Чиж

Оригинален извадок: