Наслов:

СОЛИДНО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО


Објавено на: 22.01.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4225 | Страна: 11

Програма:
Етида од Чиж, Концерт за виолина и оркестар од Менделсон и Симфонија бр. 4 од Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тадеуш Хахај, Полска; Јован Колунџија - виолина, Србија
Забелешка:
22,23.01.1977

Клучни зборови:
етида Менделсон Концерт за виолина и оркестар Јован Колунџија 1977 Тадеуш Хахај Владо Чучков Чиж Симфонија бр. 4 Чајковски Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат