Наслов:

ДВА ПРОСЕЧНИ НАСТАПА


Издадено на: 21.01.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10774 | Страна: 11

Програма:
Соната оп. 49 од Јозеф Хајдн, Соната оп. 10 бр. 31 од Лудвиг ван Бетовен, Соната оп. 103 бр. 9 од Сергеј Прокофјев и Соната оп. 1 од Албан Берг. Дела од Шуман, Басер, Килар, Семини и Колери.
Учесници:
Јасенка Јелавиќ-Димитриевиќ - пијано, БиХ Михајло Докузов - хорна; Марија Докузова - пијано

Клучни зборови:
1977 Албан Берг Басер Димитрије Бужаровски Јасенка Јелавиќ-Димитриевиќ Јозеф Хајдн Килар Колери Лудвиг ван Бетовен Марија Докузова Михајло Докузов Семини Сергеј Прокофјев Соната оп. 1 Соната оп. 10 бр. 31 Соната оп. 103 бр. 9 Соната оп. 49 Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат