Наслов:

СПРОТИВЕН ЕФЕКТ


Издадено на: 16.01.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10769 | Страна: 11

Програма:
Менует од Луиџи Бокерини, Контраданца од Душан Сковран, Гавота од Класичната симфонија од Сергеј Прокофјев, Тарантела од Џоакино Росини, Ѓонек од Петар Илич Чајковски, Фуријант од Антонин Дворжак, Валс од Јохан Штраус, Оро од балетот „Охридска легенда“ од Стеван Хрисиќ и Модерна игра од балетот „Велеградски варијации“ од Љубомир Бранѓолица.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски;

Клучни зборови:
1977 Антонин Дворжак Валс Велеградски варијации Гавота Драгослав Ортаков Душан Сковран Ѓонек Јохан Штраус Класичната симфонија Контраданца Луиџи Бокерини Љубомир Бранѓолица Македонска филхармонија Менует Модерна игра оро Охридска легенда Петар Илич Чајковски Сергеј Прокофјев Сотир Голабовски Стеван Хрисиќ Тарантела Фимчо Муратовски Фуријант Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат