Наслов:

УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТИ УСЛОВЕНИ ОД ВОНУМЕТНИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ


Објавено на: 30.12.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10754 | Страна: 8

Програма:
Концерт за виолончело и оркестар од Антонин Дворжак и Симфонија бр. 1 од Јан Сибелиус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Цирил Шкерјанц - виолончело

Клучни зборови:
Јан Сибелиус Антонин Дворжак Македонска филхармонија Концерт за виолончело и оркестар Симфонија бр. 1 Сотир Голабовски Цирил Шкерјанц 1976 Ангел Шурев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат