Наслов:

УБАВА ФОРМА ЗА ПОШИРОКА СОРАБОТКА


Издадено на: 26.12.1976
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10750 | Страна: 10

Програма:
Гудачки квартет во e-moll од Иван Зајц и дела од Иво Бркановиќ, Мирослав Магдалениќ, Златко Пиберник, Станко Хорват, Адалберт, Марковиќ, Мирослав Малетиќ, Дубравко Детони и Клобучар.
Учесници:
Ина Рањ - сопран, Хрватска; Џовани Кавалин - кларинет, Хрватска; Фред Дошек - пијано, Хрватска; Гудачки квартет „Про Арте“, Хрватска

Клучни зборови:
1976 Адалберт Гудачки квартет во e-moll Гудачки квартет Про Арте Дубравко Детони Златко Пиберник Иван Зајц Иво Бркановиќ Ина Рањ Клобуча Марковиќ Мирослав Магдалениќ Мирослав Малетиќ Сотир Голабовски Станко Хорват Фред Дошек Џовани Кавалин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат