Наслов:

ТОПЛО МУЗИЦИРАЊЕ ВО ЛАДЕН САЛОН


Објавено на: 10.12.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10737 | Страна: 11

Програма:
Соната во G-dur од Самартини, Соната оп. 99 од Брамс, Пет лирски мелодии од Шкерјанц, Соната од Дебиси и Интродукција и брилијантна полонеза оп. 3.
Учесници:
Цирил Шкерјанц - виолончело, Словенија; Аци Бертонцељ - пијано, Словенија
Забелешка:
1976, Димитрије Бужаровски, Цирил Шкерјанц, Аци Бертонцељ, Соната во G-dur, Самартини, Соната оп. 99, Брамс, Пет лирски мелодии, Шкерјанц, Соната, Дебиси, Интродукција и брилијантна полонеза оп. 3


Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат