Наслов:

ИЗВОНРЕДЕН РЕПЕРТОАРСКИ ПОТЕГ


Издадено на: 24.11.1976
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Нова Македонија
Број: 10720 | Страна: 10

Програма:
Балет „Штраусијада“ „Болеро“ од Морис Равел.
Учесници:
солисти: Јагода Славева, Борче Караев, Зоја Пуровска, Екрем Хусеин, Лилјана Илиевска, Тони Баталаков, Зоран Велевски. солисти: Тони Баталаков, Вера Бранѓолица, Екрем Хусеин, Јагода Славева, Виолета Бајрами, Лилјана Илиевска, Зоја Пуровска, Цветанка Шулева, Марика Цветкова, Александар Хаџиманов и Зоран Велевски; диригент: Перо Петровски

Клучни зборови:
1976 Александар Хаџиманов Борче Караев Вера Бранѓолица Виолета Бајрами Екрем Хусеин Зоја Пуровска Зоран Велевски Јагода Славева Лилјана Илиевска Љубомир Бранѓолица Марика Цветкова Перо Петровски Тони Баталаков Цветанка Шулева

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат