Наслов:

ДВА СПЕЦИФИЧНИ НАСТАПА


Издадено на: 14.11.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10710 | Страна: 10

Програма:
„Карневал на животните“ од Камиј Сен-Санс. Обработки на народни песни.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Борис Мајсторов - аниматор. Ансамбл „Пјесњари“, СССР

Клучни зборови:
1976 Ансамбл Пјесњари Борис Мајсторов Димитрије Бужаровски Камиј Сен-Санс Карневал на животните Македонска филхармонија обработки на народни песни Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: