Наслов:

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ. СОВЕТСКИОТ ТЕНОР ВАГАН МИРАКЈАН ВО „ТОСКА“


Издадено на: 06.11.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10702 | Страна: 5

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти: Ваган Миракјан, Анастасија Димитрова и др.; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1976 Александар Лековски Анастасија Димитрова Ваган Миракјан Димитрије Бужаровски Тоска Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат