Наслов:

БЕЛЕГ-ПЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН


Издадено на: 03.11.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10699 | Страна: 10

Програма:
Увертира од Димче Николески, Концерт за виолончело и оркестар од Едуард Лало и Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Душка Тасевска - виолончело

Клучни зборови:
1976 Димитрије Бужаровски Димче Николески Душка Тасевска Едуард Лало Концерт за виолончело и оркестар Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Перо Петровски Симфонија бр. 5 Увертира

Оригинален извадок: