Наслов:

ВИСТИНСКО СТИМУЛИРАЊЕ НА МУЗИКОЛОШКОТО ТВОРЕШТВО


Издадено на: 22.10.1976
Автор: М. Маневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10687 | Страна: 8

Програма:
Дела од Ристо Аврамовски, Драгослав Ортаков, Сотир Голабовски, Стојче Тошевски, Петре Богданов-Кочко и Тома Прошев. Дела од Михајло Николовски, Томислав Зографски, Властимир Николовски, Александар Џамбазов, Благој Цанев, Стојан Стојков, Стојче Тошевски и Тома Манчев.
Учесници:
Ансамбл за современа музика „Света Софија“; диригент: Тома Прошев; солисти: Георги Божиков, Аци Бертон, Кирчо Давидовски и Јоана Јакимовска. солисти: Георги Божиков, Милка Ефтимова, Димитар Мариновски и Павлина Апостолова; пијано придружба: Лилјана Иванова, Јагода Треневска-Наумова и Весна Петрушевска.

Клучни зборови:
1976 Александар Линин Александар Џамбазов Ансамбл за современа музика Света Софија Аци Бертон Благој Цанев Васка Наумова Весна Петрушевска Владо Чучков Властимир Николовски Георги Божиков Димитар Мариновски Драгослав Ортаков Јагода Треневска-Наумова Јелица Тодорчевска Јоана Јакимовска Кирчо Давидовски Лилјана Иванова Маневски Милка Ефтимова Михајло Георгиевски Михајло Николовски Павлина Апостолова Петре Богданов Кочко Ристо Аврамовски современа македонска музика Сотир Голабовски Стојан Стојков Стојче Тошевски Струшка музичка есен Тома Манчев Тома Прошев Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат