Наслов:

СМОТРА НА НАШИТЕ МУЗИЧКИ ДОСТИГАЊА


Објавено на: 21.10.1976
Автор: М. Маневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10686 | Страна: 9

Програма:
Дела од Димче Николевски, Александар Лековски, Михајло Николовски, Петре Богданов-Кочко, Трајко Прокопиев, Властимир Николовски, Стојче Тошевски, Драган Шуплевски и Тодор Скаловски. Дела од Тодор Скаловски, Ристо Аврамовски, Димитрије Бужаровски, Стојче Тошевски, Сотир Голабовски, Стојан Стојков, Властимир Николовски и Тома Прошев.
Учесници:
Хор на РТВ Скопје; диригент: Драган Шуплевски Валериј Стефановски - пијано; Љупка Хаџи-Георгиева - пијано; Роберто Зидон - пијано, Германија; Трио „Лоренц“, Словенија

Клучни зборови:
1976 Драган Шуплевски Хор на РТВ Љупка Хаџи-Георгиева Димче Николевски Сотир Голабовски Роберто Зидон Тодор Скаловски Стојче Тошевски Трајко Прокопиев Стојан Стојков Петре Богданов Кочко Ристо Аврамовски Тома Прошев Валериј Стефановски Властимир Николовски Лоренц Димитрије Бужаровски Струшка музичка есен Александар Лековски Маневски Михајло Николовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат