Наслов:

МУЗИЧКИ ФАНАТИЗАМ


Издадено на: 19.08.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10622 | Страна: 8

Програма:
„Крајслеријана“ од Роберт Шуман, Брилијантни варијации оп. 12, Полонеза во cis-moll оп. 26 бр. 1, Ноктурно во Es-dur оп. 55 бр. 2 и Скерцо во E-dur оп. 64 бр. 4 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Бела Давидович - пијано, СССР

Клучни зборови:
1976 Бела Давидович Брилијантни варијации оп. 12 Димитрије Бужаровски Крајслеријана Ноктурно во Es-dur оп. 55 бр. 2 Охридско лето Полонеза во cis-moll оп. 26 бр. 1 Роберт Шуман Скерцо во E-dur оп. 64 бр. 4 Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат