Наслов:

НИШТО ПОСЕБНО НОВО


Издадено на: 17.08.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4092 | Страна: 14

Програма:
Соната од Равел, Пролетна соната од Бетовен, Ла кампанела и Варијации на тема од Росини од Паганини, Соната бр. 2 од Ешпај и две дела од Шчедрин.
Учесници:
Едуард Грач - виолина, СССР

Клучни зборови:
1976 Бетовен Варијации на тема од Росини Владо Чучков Едуард Грач Ешпај Ла Кампанела Охридско лето Паганини Пролетна соната Равел Соната Соната бр. 2 Шчедрин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат