Наслов:

НАВИСТИНА ДОБАР ХОР


Издадено на: 14.08.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4090 | Страна: 9

Програма:
Дела од Раутавара, Мартинеи, Бергман, Јохансон, Енглунд и Кула.
Учесници:
Хор на академија „Сибелиус“ од Хелсинки, Финска; диригент: Харалд Андерсен
Забелешка:
14,15.08.1976

Клучни зборови:
1976 Бергман Владо Чучков Енглунд Јохансон Кула Мартинеи Охридско лето Раутавара Харалд Андерсен Хор на академија Сибелиус

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат