Наслов:

МЕЃУ ТЕМПЕРАМЕНТОТ И МОЖНОСТИТЕ


Издадено на: 14.08.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10617 | Страна: 6

Програма:
Соната оп. 53 во C-dur „Валдштајн“ од Бетовен,Соната оп. 28 во a-moll од Прокофјев и 6 композиции од Шопен.
Учесници:
Хари Гусек - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1976 Бетовен Валдштајн Димитрије Бужаровски Охридско лето Прокофјев Соната оп. 28 во a-moll Соната оп. 53 во C-dur Хари Гусек Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат