Наслов:

ДУХОВНОТО БОГАТСТВО НИЗ ЧЕМБАЛСКИОТ ЗВУК


Издадено на: 13.08.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10616 | Страна: 10

Програма:
Дела од Факоли, Стораче, Телеман, Меруло, Фрескобалди, Букстехуде и Пичи.
Учесници:
Мариолина де Робертис - чембало, Италија

Клучни зборови:
1976 Букстехуде Димитрије Бужаровски Мариолина де Робертис Меруло Охридско лето Пичи Стораче Телеман Факоли Фрескобалди

Оригинален извадок: