Наслов:

ТОНОТ ВО НОВИ ДИМЕНЗИИ


Издадено на: 25.06.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10568 | Страна: 10

Програма:
Филип Телеман.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Киро Давидовски - обоа; Љупчо Соколов - виола

Клучни зборови:
1976 Георг Филип Телеман Димитрије Бужаровски Камерен ансамбл на РТС Киро Давидовски Концерт за виола Концерт за обоа Љупчо Соколов Олдржих Пипек Суита во e-moll Тафелмузик

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат