Наслов:

ИНТЕРЕСНО И ДОПАДЛИВО


Објавено на: 11.06.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10554 | Страна: 10

Програма:
„Импресии од изложбата на Ристо Стијовиќ“ од Боро Таминтиќ. Дела од Бах, Палестрина, Скаловски, Свешњиков, Качинари и Таминѓиќ.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТВ Титоград, Црна Гора (Олга Милошевиќ - мецосопран, Вили Фердинанди - виолина, Мило Асиќ - флејта, Лидија Фердинанди - пијано) Хор „Станко Драгоевиќ“; диригент: Ројко Љумовиќ, Црна Гора

Клучни зборови:
Мило Асиќ Лидија Фердинанди Хор Станко Драгоевиќ Димитрије Бужаровски Ројко Љумовиќ Бах Импресии од изложбата на Ристо Стијовиќ Скаловски Боро Таминтиќ Таминџиќ Палестрина 1976 Свешњиков Камерен ансамбл на РТВ Титоград Качинари Олга Милошевиќ Вили Фердинанди

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат