Наслов:

ВИОЛИНСКАТА РЕПРОДУКЦИЈА-ВО ЦЕНТАРОТ


Објавено на: 30.05.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10542 | Страна: 10

Програма:
Соната во h-moll од Бах, Соната оп. 108 од Брамс, Сонатина од Властимир Николовски, Арија од Прошев, Шпанска суита од Де Фаља и Баскијски каприс од Сарасате.
Учесници:
Ратка Димитрова - виолина; Весна Петрушевска - пијано

Клучни зборови:
Баскијски каприс Брамс Сарасате Арија Сонатина Соната во h-moll Прошев Весна Петрушевска Де Фаља Властимир Николовски 1976 Димитрије Бужаровски Соната оп. 108 Ратка Димитрова Шпанска суита Бах

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат